Barns rätt till bägge föräldrar.

Barn har rätt till båda sina föräldrar för att få sina behov av omvårdnad, trygghet och en god fostran tillgodosedda.Om barnen under lång tid lever utan anknytning till den andra föräldren och utan den omvårdnad som barn behöver kan de utveckla stora problem under uppväxten.Det framgår även i forskning  att barnen behöver både maskulinitet och femininitet för att bygga upp en hel identitet.

I flera år har jag försökt att få fadern till min lilla grabb att inse att det är viktigt för barn att ha en bra och regelbundet umgänge då det är barnets RÄTT att få vara med en andra föräldern. Det har inte riktigt gått in i skallen på han då han nu sen 10 månader tillbaka hållt sig borta från allt umgänge. Det är lättare att fly allt ansvar än att ta del av det.

Väljer han att ta bort rätten från ett barn om umgänge så är det hans egna val och det är mitt ansvar som moder att se till att min son får den trygghet,uppväxt och tillit i den värld han lever i. Att han får rätten till att vara med alla sina syskon och ta del av deras uppväxt.
Barn har rättigheter och föräldrar har skyldigheter...




RSS 2.0